Profile
Join date: May 15, 2022
About

AZ heeft tegen RKC weer de beschikking over Jordy Clasie. De middenvelder, die in de voorselectie van Oranje zit, keert terug van zijn schorsing.


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


Twee dagen na het zure gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht blikte Pascal Jansen vooruit op het laatste Eredivisieduel van het seizoen, thuis tegen RKC. Ondanks het feit dat de vierde plaats uit zicht is, wil de ploeg van Jansen het seizoen uiteraard wel winnend afsluiten. Ook met het oog op de Play-offs, die donderdag beginnen.


AZ beschikt over een nagenoeg fitte selectie tegen RKC. Mogelijk keert Barasi zondag ook weer terug, laat Jansen weten via de officiële kanalen. “Sinds afgelopen week beschikken we weer over een nagenoeg fitte selectie. Nu ziet het er ook naar uit dat Yusuf Barasi voor het eerst weer beschikbaar is.”


In de rust van AZ – RKC neemt Marco Bizot afscheid van het publiek. De goalie verruilde AZ afgelopen zomer na vier jaar voor Stade Brest. In Alkmaar groeide Bizot uit tot international en evenaarde hij het record van meeste clean sheets in één jaargang (31!).


AZ speelt tegen RKC in een uniek shirt om AFAS Software te bedanken. Eerder dit seizoen werd bekend dat het bedrijf na twaalf jaar stopt als hoofdsponsor van de Alkmaarders. In het shirt zijn alle thuistenues van de afgelopen twaalf jaar verwerkt.


Voor AZ zit er weinig anders op dan de reguliere competitie zondag af te sluiten met een overwinning. De Alkmaarders incasseerden woensdag een late dreun tegen FC Utrecht, waardoor de vierde plek niet meer haalbaar is. De formatie van Pascal Jansen maakt zich op voor de play-offs.


Utrecht maakte in de extra tijd de 2-2 tegen AZ en zorgde zo voor een feest in Enschede. Door het puntenverlies van AZ kon FC Twente de vierde plek niet meer ontgaan. De ploeg van Jansen zal via de play-offs deelname aan Europees voetbal moeten afdwingen. 'In de laatste vijf duels hebben we vier keer een late tegengoal gekregen. Dat zijn pijnlijke, bittere tegenslagen', zegt Jansen op de clubwebsite van AZ.


De trainer van de Alkmaarse club constateert dat zijn ploeg moeite heeft met tegenstanders die alles of niets spelen. 'Helaas zijn we daar meermaals niet doorheen gekomen. De beste manier van verdedigen is dan zuinig zijn op de bal. Dan kunnen zij die situaties niet creëren. Kwaliteit en rust aan de bal is daarin heel belangrijk en daarin zijn we in de slotfase tekortgeschoten.'


AZ begon slecht aan het seizoen, richtte zich daarna op en kwam de afgelopen weken toch weer tekort. 'Ons seizoen is - op een vrij lange stabiele fase na - zeer wisselvallig', vervolgde Jansen. 'Nu zitten we in een fase waarin we schommelend presteren en dat frustreert vooral omdat we weten dat we beter kunnen. Als sportman wil je altijd het maximale, en de vijfde plaats in de Eredivisie is niet wat wij nastreven. Tegelijkertijd kunnen wij onze doelstelling om Europees voetbal te halen nog steeds halen.'


Jansen wil – ondanks dat er niets meer op het spel staat – koste wat kost winnen van RKC Waalwijk. 'Wij willen de competitie zondag goed afsluiten, want dat zou een belangrijke stap zijn richting de play-offs. Wij nemen het duel met RKC dus uitermate serieus. Er is vandaag zeer goed getraind. We hebben teruggeblikt op woensdag en alles helder besproken, maar de blik ligt nu volledig op RKC.'


Zoals gezegd beleefden de Geelblauwen een gedenkwaardige avond afgelopen woensdag. Thuis tegen Heracles Almelo werd nog een jaar Eredivisievoetbal veiliggesteld. In eigen huis werd de uitploeg namelijk met 2-0 terug naar Almelo gestuurd. Michiel Kramer verzorgde het eerste doelpunt na goed doorzetten van Finn Stokkers. In de tweede helft wist Richard van der Venne die voorsprong te verdubbelen door met een weergaloze bal doelman Bucker te verschalken. Door deze overwinning staan er voor de Geelblauwen, buiten de eindklassering op de ranglijst, geen belangen meer op het spel.


Ook voor de ploeg van Pascal Jansen staat er vrij weinig meer op het spel. Woensdag pakten de Alkmaarders via Vangelis Pavlidis een 0-2 voorsprong bij FC Utrecht, maar werd het in de 94e minuut alsnog 2-2. Hierdoor speelt AZ na het reguliere seizoen in de play-offs voor Europees voetbal. AZ zal de thuiswedstrijd tegen RKC vooral gebruiken om een goede flow te krijgen richting die play-offs.


In de eredivisie stonden de ploegen al 33 keer eerder tegenover elkaar. Wat opvalt is dat de wedstrijd zelden in een gelijkspel eindigt. Van alle eerdere ontmoetingen eindigde het duel namelijk maar twee keer in een remise. RKC Waalwijk wist in totaal negen keer te winnen waar AZ 22 duels wist te winnen. Eerder dit seizoen startte ons RKC het seizoen met een overwinning op AZ. In eigen huis werkte Michiel Kramer het enige doelpunt tegen de touwen. In februari troffen de teams elkaar opnieuw, in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Toen werd het 0-4 voor de bezoekers.


De leidsman van de wedstrijd is Sander van der Eijk. Hij wordt geassisteerd door de heren Weterings en Janssen. De vierde official is de heer Gansner en in Zeist zitten de heren Nagtegaal en Krijt als VAR en AVAR.


AZ – RKC Waalwijk is live te zien op het schakelprogramma van ESPN 1 of online via ESPN Watch! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag. Langstraat FM (106.8) doet ook live radioverslag van de wedstrijd.eterear

[𝕃𝕀𝕍𝔼@𝕊𝕋ℝ𝔼𝔸𝕄]AZ RKCl kijk live op tv (AZ Alkmaar RKC Waalwijk) gratis naar 15 May 2022
More actions