Profile
Join date: May 14, 2022
About

➤➤LiVE: https://bit.ly/Hockey-2022


➤➤HOCKEY-TV: https://bit.ly/Hockey-2022


Sverige inleder detta VM med match mot Österrike. Senast lagen möttes var i Czech Hockey Games, där Sverige vann med 1-0. Efter en stark start av Tre Kronor så såg det ut att bli en enkel seger, men det var inte ett spel som höll hela vägen. Utan att imponera så vinner Sverige med 3-1.


Sverige tar kommandot direkt och lägger upp ett högt tempo. Utdelning kommer i ett tidigt ledningsmål, Klingbergs fina pass från bakom mål till Kellman som sätter backskottet till en 1-0 ledning redan efter 2.08.


Tre Kronor får spela två powerplay i 1:a perioden. Den första lämnade ganska mycket att önska, även om det fanns en del bra tendenser. Den andra var betydligt bättre, i alla fall i början. Det var många fina chanser, sedan blev det ganska mycket stillastående.


Sverige fortsätter sitt fina spel och vinner pucken i kamp längs sargen. Kellman skär in mot mål och ser att Friberg går rakt på mål, passningen kommer perfekt och det är 2-0 till Sverige.


Tyvärr så blir det lite nonchalans av Tre Kronor mot slutet av perioden. Det som gör att detta syns tydligast när det blir en dålig pass, där Österrike vinner pucken i egen zon lyckas reducera till 2-1 med enbart 30 sekunder kvar av perioden.


I fjol tog sig Tjeckien till en tredjeplats i sin grupp, men fick sedan se sig utslagna ur turneringen av Finland i kvartsfinalen. I början av 2010-talet tog lagen tre raka medaljer och i år hoppas man återigen nå ett sådant resultat. Tidigare idag tog laget sina första poäng i turneringen när de besegrade Storbritannien med 5-1.


Sammanlagt finns det 12 tidigare möten mellan lagen sedan Tjeckien började tävla som en enskild stat på 90-talet. Åtta av dessa har resulterat i svenska segrar och totalt har en tredjedel av mötena fått tas till förlängning. Ett tydligt tecken på att det här är två lag som befinner sig på samma nivå.


Tjeckien och Sverige möter varandra årligen vid flera tillfällen under säsongen. I år blev det vinst för Sverige under höstens två EHT-turneringar, men såväl vid Czech Hockey Games som Beijer Hockey Games i förra veckan så var Tjeckien det starkare laget.


sverige tjeckien hockey

sverige tjeckien hockey resultat

sverige tjeckien hockey laguppställning

=##HOCKEY-TV2:Sverige mot Tjeckien på TV, Hockey VM 2022 ONLINE
More actions